Когато министърът и институциите обещават, но не изпълняват, се случва това… (снимки, видео)

Когато министърът и институциите обещават, но не изпълняват, се случва това… (снимки, видео)

Превръщането на язовир „Кърджали“ в мега сметище и почистването на брегове му е като модерен вариант на приказката за невол

Превръщането на язовир „Кърджали“ в мега сметище и почистването на брегове му е като модерен вариант на приказката за неволята. С тази разлика, че в повествователния жанр няма министър, няма ги и институциите от „жълтите павета“ до водната шир в Източните Родопи, а освен това в реалността не иде реч за строшена каручка на български левенти, а за язовир, който е на държавата.

До 12 февруари водоемът и бреговете му трябваше да бъдат почистени – поне това бе обещал министърът на водите и околната среда Емил Димитров – Ревизоро. Обещано, но няма кой да го изпълни!

След като неволята не дойде, а министърът дори си забрави обещанието, бригада почисти бреговете в най-красивата част на язовир „Кърджали“. И ако за тази част се е погрижил и охарчил местен хотелиер, какво се случва на други места, това е тема табу за институциите, в които десетки чиновници получават заплати от София, през Пловдив и Хасково, та чак до Кърджали.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0