Ковид-19 отложи делото „Местан – Ахмед“

Ковид-19 отложи делото „Местан – Ахмед“

Нова дата ще има за старта на делото за смъртта на бебето край Загорско. Лютви Местан и бащата на загиналото дете Юсеин Ахмед няма да в

Нова дата ще има за старта на делото за смъртта на бебето край Загорско. Лютви Местан и бащата на загиналото дете Юсеин Ахмед няма да влязат в съдебната палата в Кърджали на пети април.

Всички открити заседания по делата, насрочени в периода 1-14 април, са отложени. Заповедта е на председателя на Окръжния съд в Кърджали и е във връзка с пандемията.

Страните по делата, техните процесуални представители, свидетелите и вещите лица  ще бъдат своевременно призовани за новите дати на откритите съдебни заседания по отсрочените дела.

Припомняме, че през февруари съдът даде ход на делото за смъртта на 6-месечното бебе при тежката катастрофа край Загорско. Окръжните магистрати в Кърджали посочиха, че няма допуснати отстраними съществени нарушения и процесът може да стартира в началото на април. Първото заседание трябваше да се проведе в рамките на два дни-на 5 и 6 април, с разпит на свидетели. Новите дати са 17 и 18 май.

Обвинени за съпричиняване на смърт по непредпазливост при катастрофата са Лютви Местан и Юсеин Ахмед.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0