Ковид картината: 51 в болници, 212 на домашно лечение, 66 починали до момента

Ковид картината: 51 в болници, 212 на домашно лечение, 66 починали до момента

Обстановката в региона е спокойна, Кърджали е с най-ниска заболеваемост в национален мащаб, но това не бива да намалява бдителността ни

Обстановката в региона е спокойна, Кърджали е с най-ниска заболеваемост в национален мащаб, но това не бива да намалява бдителността ни. Това обяви областният управител Никола Чанев. Към момента в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ са настанени на лечение 44 пациенти с коронавирус. 17 са в инфекциозното отделение, 23-ма в белодробното и 4-ма в ОАИЛ. За жалост, има и един починал. Трима души се лекуват в COVID-сектора на общинската болница в Момчилград, други 18 са оздравели. В Ардино двама са изписани, трима са в стационара, а един е преведен в МБАЛ. В Крумовград в момента няма настанени болни с коронавирус. По информация на РЗИ 212 души в момента са на домашно лечение, 66 са починалите. Броят на позитивните от началото на пандемията достигна 1352. Здравната инспекция разполага с 1000 антигенни тестове, които ще бъдат разпределени между здравните заведения в областта.

На заседанието на областния щаб бе коментиран и контролът за спазването на ограниченията, които влизат в сила от 23.30 часа на 27 ноември. „Очаквам проверяващите институции да съблюдават строго спазването на мерките, още от следващите почивни дни. Няма да позволя заобикаляне на правилата и търсене на вратички в прилагането на заповедта на здравния министър“, категоричен бе областният управител.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0