„Ковид Даскеер“ – ът определи най – забавните и добри даскали в „Славейков“

„Ковид Даскеер“ – ът определи най – забавните и добри даскали в „Славейков“

За 20-ти пореден път учениците от Ученическия парламент при СУ "Петко Рачов Славейков" организираха и проведоха годишните награди за уч

За 20-ти пореден път учениците от Ученическия парламент при СУ „Петко Рачов Славейков“ организираха и проведоха годишните награди за учители „Даскеер“. Юбилейното издание протече под надслов „Ковид Даскеер“ и напълни половината от залата на Театрално-музикалния център – Кърджали, както е според противоепидемичните мерки и изисквания.

Заради намаления брой зрители и за да имат възможност повече хора да гледат продукцията на славейковци, през вчерашния ден се проведоха две представления – едното за ученици от 14 ч, а вечерното – за учители, гости, родители.

По традиция програмата бе съставена от различни по съдържание и форма изпълнения. Песни, танци, скечове, актьорски превъплащения, имитации предшестваха обявяването на учителите – победители във всяка категория. Класирането бе направено съобразно попълнените още преди месец – две анкети от класовете /в зависимост кой клас кога е бил на присъствено обучение/.

За топ начален учител бе обявена Добринка Павлова. Най-добър учител по български език и литература тази година е Ани Делчева, а по-чужди езици – Елена Йосифова. „Даскеер“-ът за математика и информатика отиде при Петя Пелтекова, за история и география – при Милка Белева, за биология, физика и химия – при Димитрина Банева. Както през последните няколко години, за учител по физкултура бе награден Васил Визев, а за изкуства – Недим Мустафа. Несвързаните с учебни предмети категории са винаги интересни и понякога изненадващи. Най-забавен учител и тази година е Венелин Башев, а най-креативен – Димитър Димов. Най-всеотдаен учител е Гергана Пърличева, а с най-чаровна усмивка – Миглена Крумова. Учител Модна икона е Антоанета Йорданова, а учител за пример е Галина Стефанова.

Статуетки „Даскеер“ получиха и най-добрите абитуриенти по съответния учебен предмет, номинирани от своите преподаватели.

Директорът Милко Багдасаров поздрави екипа, осъществил 20-ото юбилейно издание на „Даскеер“ въпреки всички трудности през тази година, като акцентира, че това е моментът от училищния живот, който прави „Славейков“ уникално училище.

Накрая на церемонията настъпи официалното предаване на властта от досегашния председател Антония Колева /водеща на тазгодишния „Даскеер“ заедно с предишния съпредседател Демет Джамбазова/ на новата председателка, чийто екип всъщност изнесе на плещите си подготовката и провеждането на церемонията – Деница Георгиева от 10 г клас. За финал на словото си Деница увери всички, че славейковци ще се справят всичко и ще оцелеят, за да могат в един хубав ден да свалят маските и да се усмихнат един на друг без страх.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0