Книга на д-р Мухтаров е сред най-търсените нови заглавия на онлайн медицинска книжарница

Книга на д-р Мухтаров е сред най-търсените нови заглавия на онлайн медицинска книжарница

Книга на известен кърджалийски лекар е сред най-търсените от специалистите нови заглавия на онлайн медицинска книжарница Medbooknews

Книга на известен кърджалийски лекар е сред най-търсените от специалистите нови заглавия на онлайн медицинска книжарница Medbooknews. Д-р Марин Мухтаров д. м. е съавтор на „Паразитни болести в гастроентерологията“ – първото самостоятелно издание у нас, в което подробно се разглеждат паразитозите в гастроентерологията.
Авторите доц. д-р Виолина Боева-Бангьозова, д.м. (паразитолог), д-р Марин Мухтаров, д.м. (гастроентеролог), д-р Марлена Панайотова, д.м. (детски гастроентеролог) и Петя Драгомирова (биолог) са отделили особено внимание на най-разпространените паразитни болести при човека в България (ентеробиоза, гиардиаза, ехинококоза, трихинелоза, аскаридоза и др.), но задълбочено са представени и редица внасяни паразитози, които представляват епидемиологичен (местно разпространение) и клиничен (протичане с усложнения) риск у нас, посочва от книжарницата.
Повишената опасност от последствията от вноса се обуславя от развитието на международния туризъм и търговските връзки, от изострянето на мигрантската криза, от търговията с храни за сурова консумация и от глобалните климатични промени.
В монографията обстойно се анализират особеностите на над 40 заболявания. Наред с историческите сведения авторите, доказани специалисти в тази област, предоставят изчерпателна съвременна информация за етиологията и биологичния цикъл на паразита, патогенезата, клиничната картина, диагностиката, лечението и диференциалната диагноза на паразитозите. Дават се сведения за епидемиологията с географското им разпространение, епидемиологичния надзор, контрола и профилактиката на тези заболявания. Книгата е снабдена с богат справочен апарат и подробна библиография.
Монографията е отпечатана под редакцията на доц. д-р Виолина Боева-Бангьозова, д.м. и д-р Марин Мухтаров, д.м. от издателство „Холотера“.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0