Кмет поведе подчинени към Орловите скали, пожарникари с „пробег“ от 15 000 крачки! Вижте защо

Кмет поведе подчинени към Орловите скали, пожарникари с „пробег“ от 15 000 крачки! Вижте защо

Служители от Общинска администрация - Ардино, начело с кмета инж. Изет Шабан и председателя на Общинския съвет Сезгин Байрям, се включиха в поход до т

Служители от Общинска администрация – Ардино, начело с кмета инж. Изет Шабан и председателя на Общинския съвет Сезгин Байрям, се включиха в поход до тракийското скално светилище Орлови скали. Инициативата е организирана от Общината в рамките на кампанията на „Нестле за Живей активно!“ за втора поредна година. Всеки от участниците успя да извърви средно по 10 000 крачки по маршрута.
„Община Ардино е разположена в сърцето на Родопите, с прекрасна природа, съчетана с богата културна история и благоприятни климатични условия за отдих и почивка. Районът е достъпен и е с много добри условия за почти всички видове алтернативен туризъм – познавателен, културен, пешеходен, еко, ловен, риболовен. Тук всеки може да открие своето място“, заяви кметът инж. Изет Шабан. Той припомни, че миналата година, благодарение на активността на участниците, община Ардино бе сред финалистите на инициативата.
За всички участници бяха осигурени тениски с логото на кампанията.
Община Ардино заяви участие в Национален конкурс за спонсорство на общински проект „Нестле за Живей Активно! 2021“ в категория „Община с население до 50 000 души“.

Служители на РС „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Ардино също се включиха активно в инициативата.
Пожарникарите, водени от началника си главен инспектор Калин Грудев, се придвижиха пеша от сградата на пожарната служба до туристическия курортен комплекс „Белите брези“, като успяха заедно да извървят над 15 000 крачки.

Гюнер ШЮКРИ, Ардино

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0