Кмет осигури 100 противогрипни ваксини за аптеките в Неделино

Кмет осигури 100 противогрипни ваксини за аптеките в Неделино

 Дългочаканата доставка на противогрипни ваксини в Неделино се случи, но не по схемата на дистрибуторите, нито пък заради спешност

 Дългочаканата доставка на противогрипни ваксини в Неделино се случи, но не по схемата на дистрибуторите, нито пък заради спешност за рискови групи, а благодарение на контактите на общинския кмет Боян Кехайов.

Припомняме, че един от големите здравни проблеми в България тази есен са липсващите в аптечна мрежа противогрипни ваксини. Кметът на Неделино проведе серия от срещи в столицата през седмицата, за да може да може по-възрастните неделинци да си осигурят имунитет против грипа до края на ноември.

100 ваксини „Ваксигрип Тетра“ са доставени днес в Неделино и предадени поравно на двете аптеки, от където желаещите могат да закупят продуктите за имунизация.

Четиривалентната противогрипна ваксина съответства най-пълно на настоящата грипна епидемична картина и предлага възможно най-широка защита от грип. Ваксината включва всички препоръчани от Световната здравна организация щамове за сезон 2020/21.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0