Кмет и консул за мостовете на сътрудничество

Кмет и консул за мостовете на сътрудничество

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан прие в кабинета си Генералния консул на Република Турция в Пловдив Хюсеин Ергани. Това е п

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан прие в кабинета си Генералния консул на Република Турция в Пловдив Хюсеин Ергани. Това е първото официално посещение на турския дипломат в града под Белите брези. На срещата присъстваше и председателят на Общинският съвет Сезгин Байрям.

Кметът инж. Изет Шабан  представи Община Ардино като туристическа дестинация, културно-исторически забележителности и възможности за развитие. Запозна консула с традициите и условията за бизнес инвестиции в общината, както и с икономическата и социална ситуация в момента. Наблегна също така и на дългогодишното сътрудничество и партньорство между Ардино и побратимените общини Нилюфер в Бурса и Картал в Истанбул. „Ние, ардинци винаги сме готови да прокараме мостове към други страни за  партньорство и сътрудничество”, каза кметът инж. Изет Шабан.
От своя страна консулът на Турция в Пловдив Хюсеин Ергани благодари за гостоприемството и потвърди, че срещата е била ползотворна. „Силно съм впечатлен от зеленината и красотата в района. Знам, че в Ардинския край са родени много известни личности, като например световноизвестният турски писател и поет Сабахаттин Али. В Млечино се запалва първата искра, с която пламва огънят срещу насилствената асимилация спрямо турското малцинство в страната“, заяви Хюсеин Ергани. Той подчерта, че регионът има големи възможности за развитие на туризъм.
„Надявам се в бъдеще в региона да бъдат създадени нови работни места, благодарение на турски инвестиции“, каза още Хюсеин Ергани.
Кметът на Ардино и турският консул си размениха подаръци.
След края на деловата среща, консулът на Турция посети Дяволския мост.
24rodopi.com


COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0