Кметът при бизнеса: Как се справиха шивашките фирми в епидемията…

Кметът при бизнеса: Как се справиха шивашките фирми в епидемията…

Кметът на община Момчилград Илкнур Кязим посети 3 от големите шивашки предприятия в града, за да поздрави работещите в тях над 300

Кметът на община Момчилград Илкнур Кязим посети 3 от големите шивашки предприятия в града, за да поздрави работещите в тях над 300 момчилградчани с празника Курбан Байрам. Другата цел на визитите беше ситуацията около коронавируса и начинът, по който тя се е отразила на бизнеса. При разговорите, които Илкнур Кязим проведе с мениджърските екипи на предприятията, стана ясно, че пандемията се е отразила негативно върху фирмите. Работата по текущите поръчки е намаляла, но мениджърите бързо са успели да намерят ниша и са започнали да шият предпазни маски, което е донесло известна компенсация от намалелия обем поръчки и по този начин не се е стигнало до съкращения. Някои от фирмите са се възползвали от програмите, предлагани от държавата като антикризисни мерки.
Важно е, че мениджърските екипи са проявили гъвкавост и находчивост и са запазили работните места. Надявам се, че няма да се стигне отново до подобна ситуация. В случая община Момчилград няма много инструменти, с които да подпомогне бизнеса, но уверих фирмите, че винаги могат да разчитат на нашата подкрепа и съдействие, заяви след срещите Илкнур Кязим.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0