Кметът на „столицата на изселниците“ пристигна в Кърджали

Кметът на „столицата на изселниците“ пристигна в Кърджали

Кметът на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис посрещна делегация, водена от кмета на Голяма община Бурса, Турция Алинур Акташ. На срещата присъстваха р

Кметът на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис посрещна делегация, водена от кмета на Голяма община Бурса, Турция Алинур Акташ. На срещата присъстваха ръководството на община Кърджали, кметовете на общини от областта, народните представители Адлен Шевкед и Павлин Кръстев.

Основна тема на разговорите беше продължаване на сътрудничеството и развитието на приятелските взаимоотношения между Кърджали и Бурса. Коментирани бяха съвместни инициативи в областта на културата, образованието, спорта.

Кърджали е побратимена  с централната бурсенска община Османгаази от 13 години, като през тези години са реализирани редица съвместни инициативи и проекти. В Бурса живеят десетки семейства изселници от района на Кърджали, които са един от мостовете, свързващи двата града от двете страни на българо-турската граница.

Кметът на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис запозна гостите с последните реализирани проекти с европейско финансиране, частните инвестиции, променили облика на града. Двамата кметове разгледаха новостроящата се джамия в Прилепци, където бяха посрещнати от районния мюфтия  Басри Еминефенди. Гостите присъстваха на вечерна молитва в новия мюсюлмански храм, изграден с подкрепата на Голяма община Бурса.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0