Кметът на Падина: Не е упражняван натиск върху семейството с двете деца!

Кметът на Падина: Не е упражняван натиск върху семейството с двете деца!

Кямил Кичуков: Имаме автобус единствено до детската градина в Жълтуша, как да возим един ученик до Бял извор?!„Никой не е упражня

Кямил Кичуков: Имаме автобус единствено до детската градина в Жълтуша, как да возим един ученик до Бял извор?!


„Никой не е упражнявал натиск върху семейството с двете деца в Падина. Майката на бъдещия първокласник е била убедена от директора на училището в Бял извор да запише детето там, като то щяло да ползва автобус“. 

Това заяви за 24rodopi.com кметът на ардинското село Кямил Кичуков по повод статията ни под заглавие „Три села се „бият“ за две деца, заплашват родителите!“.

„Обясних на майката в кметството, че няма как да возим детето й до училището в Бял извор. Семейството живее на три километра от центъра на селото, до къщата й не може да стигне автобус. Всички родители водят децата си до спирката в центъра на Падина. От там тръгва автобусът, но той вози деца единствено до детската градина в село Жълтуша. Това обясних на жената и че няма как да се организира транспорт за едно дете до Бял извор“, посочи за 24rodopi.com кметът. Той допълни, че първоначално детето е трябвало да бъде ученик в школото в Падина, след разговор с директора в Бял извор обаче, майката решава първокласникът да започне учебната година наесен именно в Бял извор.

На снимката: Стотици падинци се връщат в родното село, но само за традиционния есенен панаир

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0