Кметът на Кирково: 15 септември е празник и надежда за бъдещето!

Кметът на Кирково: 15 септември е празник и надежда за бъдещето!

Днес отново е 15 септември. Най-вълнуващият празник за българското училище. Празник, който съчетава приемствеността между поколеният

Днес отново е 15 септември. Най-вълнуващият празник за българското училище. Празник, който съчетава приемствеността между поколенията, традициите и надеждата за бъдещето. И тази есен училищните врати се отварят празнично, за да посрещнат малките и големи ученици, учителите и всички, които изпращат с благопожелание за добро начало своите деца и внуци.
Това отбеляза в поздравителното си слово кметът на община Кирково Шинаси Сюлейман пред присъстващите в Средно училище „Христо Ботев“ в село Чорбаджийско.

Всички училища и детски градини в община Кирково тържествено отвориха врати днес за 1 830 деца и ученици. От тях 134 първокласници за пръв път прекрачиха училищния праг. По традиция, всички първокласници от общината получиха пълен комплект ученически принадлежности и първата си книжка за първокласника със лично послание от общинския кмет.


„Мили първокласници, днешният ден за Вас е много важен и специален, защото за първи път ще чуете училищния звънец и ще прекрачите прага на родното училище. Предстои Ви една интересна година, през която ще пораснете много, ще се научите не само да четете и да пишете, но и да мислите свободно, да откривате красотата  на познанието, водени умело от Вашите учители.  Бъдете любопитни, четете и питайте. Светът на книгите е приказно място и си струва да пътувате често до там“, обърна се към най-малките ученици кметът Шинаси Сюлейман.
Посланието му към другите ученици в общината  бе: „Пожелавам Ви вълнуваща и незабравима учебна година, изпълнена с много предизвикателства и богата с нови знания. Бъдете амбициозни и следвайте мечтите си!“.
„Драги учители, на Вас пожелавам неуморно да създавате и да пазите богатството на родното училище – неговите възпитаници. Нека тяхната любов, успешното им професионално и житейско поприще бъдат най-ценния дар за труда Ви. Бъдете уверени, че винаги ще имате нашата подкрепа!   
Уважаеми родители, пожелавам търпение и любов, с които да подкрепяте усилията на Вашите деца по пътя на тяхното образование, израстване и усъвършенстване. Бъдете съмишленици на учителите в тяхното благородно дело!
На добър час и успешна 2020/2021 година!“, каза кметът.
Гост на тържеството в Бенковски бе Валентина Димитрова, зам.-кмет на общината.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: