Кметът на Бурса ще посети Кърджали, Момчилград, Джебел и Кирково

Кметът на Бурса ще посети Кърджали, Момчилград, Джебел и Кирково

Кметът на Голяма Бурсенска община Алинур Акташ ще посети Кърджали, Момчилград, Джебел и Кирково на 9 и 10 септември. Програмата на кмета на „изселнич

Кметът на Голяма Бурсенска община Алинур Акташ ще посети Кърджали, Момчилград, Джебел и Кирково на 9 и 10 септември.
Програмата на кмета на „изселническата столица на Турция“ е наситена с прояви от различно естество. Той ще присъства на вечерна молитва в новата джамия в Кърджали в четвъртък, а на следващия ден ще уважи петъчна обедна молитва в Кирково.

На 9-ти Акташ ще разговаря с кмета на Кърджали д-р инж. Хасан Азис и районния мюфтия Басри Еминефенди. В петък ще бъде гост на кмета на Джебел Неджми Али. По-късно ще посети паметника на 17-месечната Тюркян, загинала по време на мирен протест срещу „Възродителния процес“.

Акташ ще разговаря с кмета на община Момчилград Илкнур Кязим. Очакван е и на строителната площадна на новата джамия в града. Акташ и гостите ще поднесат венци на паметника на Наим Сюлейманоглу и на момента в памет на жертните на тоталитарния режим.

В бурсенската делегация, която ще посети и Пловдив, са включени регионални лидери на управляващата в Турция Партията на справедливостта и развитието, изселнически лидери и общественици.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0