Кметът и традицията – 18 000 мартенички за децата!(снимки)

Кметът и традицията – 18 000 мартенички за децата!(снимки)

Кметът на общината инж.Хасан Азис  зарадва 2800 деца от община Кърджали с мартенички по случай Баба Марта. Мартенички имаше за

Кметът на общината инж.Хасан Азис  зарадва 2800 деца от община Кърджали с мартенички по случай Баба Марта. Мартенички имаше за малчуганите от 23-те детски заведения на територията на общината, посетителите на Дневния  център за деца с увреждания ”Надежда”, за децата от защитеното жилище и центровете от семеен тип и други социални заведения.
Кметът и зам.-кметът по хуманитарни дейности Веселина Тихомирова присъстваха днес на тържество по случай Баба Марта в най-голямата детска градина в общината – „Райна Княгиня“ в кв.“Възрожденци“. Инж.Азис пожела на 357-те деца в градината  да бъдат живи и здрави, Малчуганите поздравиха кмета с песни и стихотворения, завързаха мартеница на ръката му за здраве.

весели и засмени, раздаде на всички групи мартеници с послание за всяко едно дете. Той припомни, че инициативата с даряване на пролетните символи се реализира за шеста поредна година, като за това време са раздадени близо 18 000 мартенички на най-малките кърджалийци.

Директорката на детското заведение Красимира Калинова благодари на кмета за  инициативата от  и също му подари  мартеничка. Гостите заедно с децата се хванаха на хоро около ритуалния огън за здраве.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0