Кметът в „Гледка“: Имаме проект за канализацията, влиза във „Водния цикъл“

Кметът в „Гледка“: Имаме проект за канализацията, влиза във „Водния цикъл“

Кметът на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис и заместник-кметът по строителство инж. Катя Митовска се срещнаха с жители на кв. R

Кметът на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис и заместник-кметът по строителство инж. Катя Митовска се срещнаха с жители на кв. „Гледка“ след поискано съдействие от общинския съветник от ГЕРБ Лидия Асенова.
Жители на квартала са търсили съдействие от „В и К“  заради проблем със запушена канализация за обратни води в района на бившия мебелен завод, но решение  на въпроса досега няма.
Инж.Митовска запозна присъстващите на срещата жители на квартала с проекта за обратна канализация в района. Той е изготвен от Общинска администрация и предоставен на проектанския екип на „В и К“ Кърджали. Дружеството ще реализира  втория етап на проекта  „Воден цикъл“, който включва изцяло изпълнение на канализация в кварталите „Гледка“ и „Горна Гледка“, както и изграждането на главните канализационни колектори до колектори на Кърджали и Градската пречиствателна станция.
Кметът се ангажира следващата седмица да инициира среща с ръководството на „В и К“, за да се търси временно решение за спиране изтичането на обратни води.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0