Кметската среща: Регистрация на фермите и новата визия на пазара

Кметската среща: Регистрация на фермите и новата визия на пазара

Регистрацията на животновъдни обекти по Закона за ветеринарномедицинската дейност беше една от основните теми, обсъдени по време на ред

Регистрацията на животновъдни обекти по Закона за ветеринарномедицинската дейност беше една от основните теми, обсъдени по време на редовната месечна работна среща на кмета на Ардино инж. Изет Шабан с кметовете и кметските наместници на населени места, съобщиха от пресцентъра на Общинска администрация.

Тя се проведе в салона на читалище „Родопска искра“ при спазване на противоепидемичните мерки.

Кметът инж. Изет Шабан заяви, че за регистрация собственикът или ползвателят на обекта трябва да подава попълнено заявление до директора на Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) в Кърджали, документ за собственост, удостоверение за търпимост (издава се от съответната община), договор за обслужване с ветеринарен лекар и за платена такса.

„Целта е да се помогне на животновъдите, за да отговарят на нормативните изисквания. Ние ще работим усилено за икономическото и социално развитие на общината“, заяви инж. Изет Шабан.

По време на срещата с мултимедийна презентация на кметовете и кметските наместници бе представена новата концепция на Община Ардино за реконструкция на Общинския пазар. Бяха представени два варианта. Първият предвижда покриване на откритата му част с метална конструкция и термо панели за запазване на съществуващото покритие над сергиите. Вторият вариант предвижда изцяло подмяна на съществуваща дървена конструкция над сергиите и помещенията с метална конструкция с осветителна горна част над зоната за пешеходци.

Друг съществен въпрос, който бе обсъждан на кметската среща, бе кампанията за набиране на преброители и контрольори за предстоящото преброяване на населението и жилищния фонд през 2021 г.

На кметовете и кметските управници бе разяснена процедурата за набирането на кандидатите. Желаещите трябва да подадат заявление по образец в деловодството на общината до 31 октомври. Образците са налични в официалната интернет страница на общината ardino@abv.bg

За преброяването на територията на общината ще бъдат ангажирани 76 преброители и 18 контрольори, които ще получават възнаграждения за работата си.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0