Кметове правят списъци с гастарбайтерите в селата

Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и членовете на Общинския кризисен щаб започнаха днес срещи по райони с кметовете на населе

Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и членовете на Общинския кризисен щаб започнаха днес срещи по райони с кметовете на населени места  и кметските наместници от община Кърджали за разясняване на ограничителните мерки  против разпространението на коронавируса и тяхното спазване по места.
Хасан Азис издаде заповед, с която кметовете и кметските наместници в населените места се задължават да разясняват ежедневно на населението основните мерки за защита от вируса и да следят за спазването им.

Кметовете ще водят Регистър на хората, пристигащи/пристигнали от чужбина и  на хората, работили продължително време в други градове.
Местните управници се задължават да не разрешават провеждане на семейни събирания, местни празници и чествания.
Кметовете и кметските наместници трябва да направят специална организация на посещенията в кметствата за административни услуги и получаване на пенсии, като не се допуска струпване на хора вътре в кметствата, така и пред тях. Да дезинфекцират кметствата и тротоарите пред входовете, детските площадки, пейките на обществените места, автобусните спирки  и други места за обществено ползване.
Да контролират работещите магазини, аптеки и други разрешени търговски обекти да дезинфекцират помещенията и тротоарите пред тях.
Предстоят срещи с кметовете на населени места в останалите 9 микрорайона.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0