Клинчене ще даде живот на редовен кабинет!? Кръшкачът от парламента – баш другар на ИТН-то…

Клинчене ще даде живот на редовен кабинет!? Кръшкачът от парламента – баш другар на ИТН-то…

С толкова изречени тежки думи от всички страни, с този кандидатски списък за премиер и министри, нареденият от Слави Трифонов проектокабинет на „Има т

С толкова изречени тежки думи от всички страни, с този кандидатски списък за премиер и министри, нареденият от Слави Трифонов проектокабинет на „Има такъв народ“ (ИТН) няма как да получи 121 гласа в 46-ото Народно събрание.

Но пък зад кулисите вече се долавя настроение за успешна парламентарна аритметика и последваща новина: Имаме правителство! При „свален“ кворум, с малко гласове, с особено важната роля на партия-кръшкач.

 

Без клинчене няма да има живот за кабинет „Пламен Николов, човекът на Слави“, но веднъж даде ли му се живот, много трудно някой може да го свали.

Така мисли и действа… Мощта на парите!

Депутатите от №1 до №… нямат значение. Ръководства на парламентарни групи също, те са по-скоро изпълнители.

Невидимите, които са под крилото на Мощта на парите решават, ръководства на ПГ-та изпълняват, а останалите депутати просто гласуват.

 

Към днешна дата Мощта на парите разчита на Събираемо 1, Събираемо 2 и рехавеещо Събираемо 3, но сборът не се получава. И затова има нужда от още едно просто математическо действие – Изваждане.

Изваждат определена бройка депутати от парламента по време на най-важното гласуване и мъдро отчитат: Когато сборът не стига, кворумът му се притичва на помощ!?

 

А кръшкачът ще бъде сочен за баш другарчето на ИТН-то. Четвъртият играч в новата власт.

24rodopi.com

Снимка: pixabay.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0