Климатологът Рачев: Лятото ще се удължи, но не и до октомври, както й се иска на Ангелкова!

Климатологът Рачев: Лятото ще се удължи, но не и до октомври, както й се иска на Ангелкова!

Юли, август и септември ще бъдат перфектни за море. Очакваме лятото тази година да бъде по-дълго. Това заяви в ефира на Нова тв клим

Юли, август и септември ще бъдат перфектни за море. Очакваме лятото тази година да бъде по-дълго. Това заяви в ефира на Нова тв климатологът Георги Рачев.
„Всички са единодушни като на партийно събрание, че през септември ще имаме нормални температури и дори малко по-високи, тоест лятото ще се удължи, но едва ли чак до октомври, както ѝ се иска на Ангелкова, но можем да си помечтаем. Но е съвсем нормално и септември да се почива“, категоричен е проф. Георги Рачев.
Припомняме, че кърджалийката в изпълнителната власт, министърът на туризма Николина Ангелкова обяви, че се надява сезонът да продължи до октомври.
„През юни имаме максимум на валежите. Нормално е да вали. Вървим към стабилизиране на атмосферното налягане. От четвъртък времето ще се нормализира”, поясни той.
По думите му въпреки дъждовния юни е време да планираме почивка на морето. „Плажът ще се окаже едно от най-безопасните места от гледна точка на коронавируса. Слънчевите лъчи унищожават всякакви вируси. Синтезирането на витамин Д помага на имунната система”, каза още професор Рачев.
Снимка: 24rodopi.com

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0