Кирил Петков: Не съм гражданин на Канада, получих потвърждение!

Кирил Петков: Не съм гражданин на Канада, получих потвърждение!

Сагата с гражданството на министъра на икономиката Кирил Петков приключи в негова полза. Той е получил потвърждение, че не е гражданин на Канада. Доку

Сагата с гражданството на министъра на икономиката Кирил Петков приключи в негова полза. Той е получил потвърждение, че не е гражданин на Канада. Документите са били получени в петък.

„Като спазвам принципа за пълна прозрачност на действията ми като министър на икономиката в служебния кабинет и поради нестихващите интерпретации в средствата за масова информация, Ви предоставям копие от волеизявлението ми за отказ от канадско гражданство, подадено на 21.04.2021 г. Миналият петък получих потвърждение, че не съм гражданин на Канада. Канадските власти ме уведомиха, че документите, удостоверяващи този факт, са изпратени към Посолството на Канада в Румъния, от където могат да бъдат взети от мен. С това смятам за приключени всички спекулации и дебати относно двойното ми гражданство. България е моята родина и аз, както и досега, ще продължа да защитавам интересите на всички честни български граждани“, написа във фейсбук министър Петков.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0