Кахъри заради коронавируса: Кърджалийци отменят резервации, но не им връщат пари!

Кахъри заради коронавируса: Кърджалийци отменят резервации, но не им връщат пари!

Туристически агенции в Кърджали масово анулират резервации. „Последните дни правим едно и също - отменяме резервации. Всички н

Туристически агенции в Кърджали масово анулират резервации.
„Последните дни правим едно и също – отменяме резервации. Всички наши клиенти се обаждат или идват в офиса, за да заявят, че отлагат пътуванията си. Имахме предвидени екскурзии до Флоренция, Милано и Рим, все места, където върлува коронавируса“. Това посочиха за 24rodopi.com от една от туристическите фирми в родопския град.
Досега отказите са предимно за екскурзии, насрочени за март и април.
„Изобщо е някакъв хаос, тъй като някои от клиентите са предплатили вече някаква сума. Ако са преведени пари към хотелите, те от своя страна отказват да върнат пари или не цялата сума и това създава доста напрежение .Истината е, че никой не иска да възстанови пари, защото са предплатени определени услуги и всъщност от там идва целият проблем“, коментираха още туроператори.
В национален мащаб стана ясно, че около 10 000 българи са направили резервации за Италия до края на месец юни. По този повод министърът на туризма Николина Ангелкова обясни, че при непреодолими и извънредни обстоятелства, трябва да се върнат на туристите сумите за неосъществено пътуване според чл. 89 от Закона за туризма.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0