Катя Грънчарова – столетницата на Джебел!

Катя Грънчарова – столетницата на Джебел!

Джебел си има столетница. Катя Георгиева Грънчарова днес навърши точно един век. Дъщеря й и внуците й организираха тържество за 100-тния рожден

Джебел си има столетница. Катя Георгиева Грънчарова днес навърши точно един век.

Дъщеря й и внуците й организираха тържество за 100-тния рожден ден, на който присъстваха много приятели на юбилярката, а секретарят на Община Джебел й подари красив букет и торта.


„Пожелавам на всички, които днес сте тук, здраве. И да доживеете моите години“, обърна се към гостите рожденичката.

Катя Грънчарова бе поздравена и от кмета на общината Неджми Али.

„За мен е истинска чест и удоволствие да Ви пожелая здраве, дух и време, изпълнено с много любов и уважение от най-близките. Малко са хората като Вас, които са преминали през изпитанията на живота за един век. Изпитания, които, са Ви давали сили да продължавате и са Ви научили на най-важните житейски уроци. Защото мъдрите думи и съвети към бъдещите поколения могат да бъдат прочетени в книгите, но без опита на хора като Вас те не могат да бъдат усвоени.

Възпитали и отгледали сте добросъвестни и интелигентни деца и внуци, което е доказателство, че сте положили корените на вечното, а именно грижовност, всеотдайност и отговорност – все примери, които Вашите наследници ще предават и на подрастващите поколения“, се посочва в поздравителния адрес от кмета Неджми Али до столетницата.

Катя Грънчарова е родена в Харманли. Завършва средното си образование в града и започва работа в Хасково като телефонистка. Не помни колко години е изкарала там, но следващото й работно място е в Драма, Гърция.

След Втората световна война се завръща в България. Идва в Джебел през 50-те години на миналия век и започва работа отново в пощата, където се пенсионира.

Нейният съпруг Христо Грънчаров, който е почетен гражданин на Джебел, е автор на две книги за историята на града.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0