„Катинарът“ на ГКПП „Маказа-Нимфея“ остава до 29 юли

„Катинарът“ на ГКПП „Маказа-Нимфея“ остава до 29 юли

Ако не се случи голяма изненада, пътуването за туристи през граничния пункт "Маказа" ще бъде невъзможно до края на месеца. R

Ако не се случи голяма изненада, пътуването за туристи през граничния пункт „Маказа“ ще бъде невъзможно до края на месеца. „Катинарът“ на ГКПП „Маказа-Нимфея“ остава до 29 юли.
Това пише излизащият в Комотини вестник „О хронос“.
И след 15 юли през ГКПП „Маказа“ ще преминават гръцки граждани, както и български с имоти там или трудови договори, но не и туристи.
Припомняме, че от 15 до 29 юли гръцките власти ще пропускат през ГКПП „Кулата-Промахон“ само с отрицателен тест за COVID-19. Сертификатът за отрицателен резултат трябва да бъде издаден на английски език и да съдържа трите имена и номера на паспорта (лична карта) на пътника. Това гласи решение на гръцките власти, публикувано официално в сайта на Министерството на външните работи на България.
Туристите ще трябва да притежават документ за отрицателен PCR тест, направен в сертифицирана държавна или частна лаборатория, в рамките на 72 часа преди пътуването.
Решението, подписано от министрите на здравеопазването, транспорта и инфраструктурата, влиза в сила в сряда, 15 юли 2020 г., една минута след полунощ, и ще бъде валидно до 29 юли 2020 г. в 00.01 часа.
Ограниченията не важат за гръцките граждани.
В допълнение към отрицателния тест, от сряда всички пътуващи за Гърция негръцки граждани трябва да попълват декларацията с QR код. Тя ще е задължителна за влизане през ГКПП „Кулата-Промахон“, но и за кацащите със самолети.
Срокът за попълване на документа беше намален от 48 на 24 часа преди пътуването.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0