Кариерата „Флинстоун“ им скъса нервите! Пет блока на протест срещу къртачите

Кариерата „Флинстоун“ им скъса нервите! Пет блока на протест срещу къртачите

Каменната кариера, като тази от „Семейство Флинстоун“, скъса нервите на стотици семейства. Жители от пет кооперации изл

Каменната кариера, като тази от „Семейство Флинстоун“, скъса нервите на стотици семейства. Жители от пет кооперации излизат на протест срещу невъобразимия шум, който причинява техниката, която разбива скалите в началото на кърджалийския квартал „Възрожденци“. Дейностите по площадката се извършват повече от 18 месеца.
„Живущите в блокове 17, 18, 18А, 14, 15, 16, работещите и децата от детска градина „Райна Княгиня“, са подожени на този звуков Ад! От 8 часа сутринта до когато решат след 17 часа, с двучасова почивка от 14 до 16 часа, работят три къртача едновременно. В събота 27 юни от 9 часа живущите в близките блокове излизат на ПРОТЕСТ! Излишно е да коментирам силата на звука и без замерване е ясно, че надвишава многократно допустимите децибели!“, посочва организаторката на протеста Маргарита Павлова.
„Шумът е невъобразим! Ще оглушеем напълно! Всеки ден сме с главоболие! Кой ще компенсира щетите, които нанасят на здравето ни? И дали човекът, разрешил строежите в тези скали, на десет метра от жилищни блокове, си е дал сметка на какво обрича ежедневно стотици хора?“, питат други недоволни от шума.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0