Караянчева: Президентът иска да събори правителството и да направи служебен кабинет

Симпатизантите ни си тръгнаха мирно, така се прави протест, заяви председателят на парламента Цвета Караянчева в сутрешния блок на Н

Симпатизантите ни си тръгнаха мирно, така се прави протест, заяви председателят на парламента Цвета Караянчева в сутрешния блок на Нова телевизия.
„От страна на ГЕРБ това беше митинг в подкрепа на правителството, а не контрапротест. Нашите структури и симпатизантите на ГЕРБ казаха стига толкова. Нека да разкажем и да подкрепим правителството в това, което прави. Ние искаме да се чуе нашият глас. Затова толкова бързо се организирахме”, каза председателят на парламента.
Тя благодари на структурите и симпатизантите на ГЕРБ, които са заявили своето отношение и подкрепа. „Те си тръгнаха съвсем мирно. Така се прави протест или митинг. Хората, които каниш, трябва да можеш да ги управляваш”.
Караянчева бе категорична, че някой трябва да поеме отговорност за това, което се случи снощи.
„Някой ги кани тези хора – президентът, разбира се. Все по-трудно ми е да говоря за президента, ще говоря за г-н Радев. Когато кажем президент – това е човекът, който по конституция обединява всички български граждани. Президентът се разграничи от тях. Той стана президент на определена група от хора”, добави кърджалийката.
Според нея президентът има идея да събори правителството и да направи служебен кабинет. „За негово съжаление няма да успее. През 2013 г. имаше същите хора, които искаха да съборят правителството и тогава успяха. Сега обаче има много здравомислещи и ситуацията е различна”, смята Караянчева.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0