Караянчева: Изходът не е служебен кабинет, може би ще има промени в правителството следващата седмица

Караянчева: Изходът не е служебен кабинет, може би ще има промени в правителството следващата седмица

„Може би ще има промени в кабинета, които ще разберем следващата седмица, но каквото и да се случи, за мен изходът не е служеб

„Може би ще има промени в кабинета, които ще разберем следващата седмица, но каквото и да се случи, за мен изходът не е служебен кабинет”, заяви председател на Народното събрание Цвета Караянчева в пазарджишкото село Виноградец. Депутатката от Кърджали определи протестите като „спонтанни”. „Ако свалим правителството, после какво? ГЕРБ е първа политическа сила като социология.
Избори до дупка също изтощават бюджета, защото провеждането им се движи около 150-200 млн.”, поясни Караянчева.
„Това, което в момента предлагат правителството и управляващата коалиция, е една програма, която има за цел да продължи повишаване доходите на българските граждани”, каза Караянчева.
Според нея вотът на недоверие, внесен от социалистите, няма да успее.
„Аз поздравявам протестиращите, че се разграничиха от политически партии и от хора, които се опитаха да ги яхнат, да ги направляват, да ги купуват, едва ли не. Това е граждански, спонтанен протест и ние трябва да го чуем”, каза Караянчева. Тя смята, че „отровно трио” от „забравени във времето политици”, се опитва да се възползва от протеста.
Според председателя на Народното събрание, част от исканията на протестиращите са осъществими и основателни, а премиерът Борисов винаги е реагирал в такива ситуации.
И Караянчева смята, че президентът отдавна е готов с министри за служебен кабинет.
„Радев е най-големият разединител на нацията от 30 години насам, макар и в Конституцията да има разписани съвсем други функции. Единение не се постига с вдигат юмрук”, заяви председателят на Народното събрание.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0