Караянчева: Да разграничаваме начина на говорене – в парламента и на партийни срещи!

Караянчева: Да разграничаваме начина на говорене – в парламента и на партийни срещи!

"Институционално да разграничаваме начина на говорене - когато говорим в Народното събрание и когато говорим на партийни срещи. Това

„Институционално да разграничаваме начина на говорене – когато говорим в Народното събрание и когато говорим на партийни срещи. Това беше една партийна среща, на която се явявах като член на Изпълнителната комисия (на ГЕРБ – б. р.)“, заяви на брифинг в парламента председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Думите й за разграничаване между говоренето в Народното събрание и на партийни срещи, още повече ако сбирките са в събота, неработен ден, е за коментара й пред избиратели в Лом: „Някои си пътуват с хубавите коли по магистралите на Борисов и викат: Ама те не стават. Ми, що не ги направихте вие като не стават, бе? Що не ги направихте, а сега критикувате?
Метрото! Отиват, протестират срещу лошия Бойко, качват се на метрото и се прибират вкъщи. Ходѝ пеша, ходѝ пеша! Това е положението. И затова няма да подадем оставка. Защото сме отговорни по това, което правим.“
Караянчева препоръча на репортерите да видят и другите партии как говорят на партийни срещи, за да разберат начина на говорене на всички народни представители и партийни лидери, и участници в управлението на партиите.
Шефката на парламента отбеляза и как в тв предаване (коментар на водещия на предаването „120 минути“ по bTV) репликата ѝ била изрязана и сложена до изказвания на предишни председатели на Народното събрание, които по думите ѝ говорели институционално. Трябвало, според Караянчева, да се сложат техни реплики пак от партийни събрания.
„Друго ме заболя – говоря човешки, в едно предаване беше изрязана тази моя реплика, която, аз – повтарям – казах на политическо събрание като член на Изпълнителната комисия, в съботен ден, неработен ден. И беше сложена тази реплика до изказвания на предни председатели на Народното събрание, които говорят институционално. Не беше коректно така да се представи моето изказване“, каза Караянчева и добави, че тя също имала много институционални изказвания. „В Европейския парламент, изказвания, когато в парламентарното измерение, когато България председателстваше Съвета на Европа ( България всъщност председателстваше Съвета на Европейския съюз, а не Съвета на Европа, което е нещо различно), на 140-годишнината от Учредителното събрание и Търновската конституция“, изброи Караянчева и уточни, че никога не си е позволявала да се меси в работата на медии.
„Но чисто човешки – като жена, като политик, беше много обидно, защото предизвика съвсем друг отзвук“, подчерта Караянчева.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0