Карадайъ с коментар за протестите пред централата и проведените частични избори

Карадайъ с коментар за протестите пред централата и проведените частични избори

"Не може протестиращи да поругават национални символи като герба и трибагреника. Трудно е да се обясни този процес. Те показват липс

„Не може протестиращи да поругават национални символи като герба и трибагреника. Трудно е да се обясни този процес. Те показват липса на перспектива, ясна визия и идеи в организаторите на протеста“, заяви на брифинг в централата на ДПС председателят на партията Мустафа Карадайъ.
Припомняме, че протестиращите в столицата замеряха с яйца партийната централа на булевард „Александър Стамболийски“, а структурите в Кърджали и другите области разпространиха декларации, заклеймяващи вандалския акт.
„Анти ДПС кампаниите това означават – опит за акумулиране на енергия. Нашите структури остро осъждат този вандализъм и изразяват подкрепа за правото на мирен протест. Подчертават, че ДПС е националнооговорна партия и изпълнява мисията си още от създаването си“, каза още Карадайъ.
„Нереализирани политици или кандидат политици се опитват да ползват ДПС като трамплин за властовите си амбиции. Какво се очаква от ДПС? 30 години нашата мисия е да сме пазители на целостта на страната, мира и стабилността, демокрацията, гарант за правата и свободите на българските граждани и достойното място на страната ни в европейското семейство“, каза той.
„Изходът от политическата криза изисква диалог. За да го има, ние сме предложили нашите виждания и те към днешна дата все още са актуални“, добави Карадайъ.
Той коментира и проведените през уикенда избори в 24 населени места.
„Тази седмица имаше първи тур на частични и нови избори на 24 места. Резултатът от тези 24 избора е следният – на първи тур ГЕРБ има 9 спечелени избора, ДПС има 7 спечелени избора, БСП има 3, БЗНС – 1, „Да, България“ – 1″, каза той. „ДПС разби и разгроми ГЕРБ и всички останали в 7 избора, но няма да използвам тази медийна терминология“, заяви Карадайъ.
Отличник в частичния вот е областната организация на ДПС, която постигна 2 от 2 много преди изборния ден. Партията спечели изборите в Соколино и Брезен, където други формации не издигнаха кандидати.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0