Карадайъ е край Босфора, очаква 60-минутна среща с Ердоган

Карадайъ е край Босфора, очаква 60-минутна среща с Ердоган

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ е в Истанбул, по-късно днес той ще се срещне с президента на Турция и лидер на управляващата Парт


Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ е в Истанбул, по-късно днес той ще се срещне с президента на Турция и лидер на управляващата Партия на справедливостта и развитието Реджеп Тайип Ердоган, научи 24rodopi.com.

„Програмата на президента е много натоварена днес, но той ще приеме Карадайъ по-късно днес. Двамата ще разговарят 60 минути“, разкриха пред 24rodopi.com отлично осведомени турски източници.

Съветникът на Ердоган депутатът Азиз Бабушчу е можел да направи необходимото за по-раннd среща, но предприел „реципрочен ход за това, което той трябвало да изтърпи преди време в София“, каза източникът.

Карадайъ и Ердоган ще разговарят във Vahdettin Köşkü (Çengelköy). В османския имперски дворец „Вахдеттин“ преди време Ердоган прие Владимир Путин.

Както първи 24rodopi.com писа, Карадайъ, придружаван от зм.-председателя на ДПС Ахмед Ахмедов и евродепутата Илхан Кючюк, е в Турция по покана на Ердоган. Депесарите се срещнаха в първия ден на визитата с валията на Одрин и представители на властите в европейската част на Турция. Вчера Карадайъ разговаря с лидера на управляващата и опозиционните партии в Анкара.

Очаквайте подробности

24rodopi.com

Пациентът ДПС`юни 2021-ва: Метастази „Пеевски“, хирург Ердоган, но цената… – четете тук

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0