Кандидат кърджалийски зет влезе в Изпълнителното бюро на БСП

Кандидат кърджалийски зет влезе в Изпълнителното бюро на БСП

Националният съвет на БСП прие предложеното от Корнелия Нинова Изпълнително бюро (ИБ), което се състои от 21 членове. Сред тях е и кмет

Националният съвет на БСП прие предложеното от Корнелия Нинова Изпълнително бюро (ИБ), което се състои от 21 членове. Сред тях е и кметът на община Дряново Трифон Панчев, определян от кърджалийските социалисти като „кандидат-зет“.

Корнелия Нинова обяви, че предложението е базирано на пет принципа: хора с професионален опит и експертиза във всички власти – законодателна, изпълнителна, съдебна и местна; представители на различните секторни политики и съсловия – учители, лекари, юристи, конституционалисти, икономисти, дейци на културата, инженери, финансисти, експерти в екологията, транспорта и вътрешен ред и сигурност; баланс между приемственост и обновление – половината от предишното бюро, половината нови членове на ИБ; възрастов баланс – опитни, средно поколение и млади.

Най-възрастният член на ИБ е професор Радослав Гайдарски на 82 г., а най-младият – Стефан Бурджев на 32 г.

Представители са от шестте региона за планиране в България, за да има балансирано регионално представителство.

В състава на Изпълнителното бюро заместник-председатели ще са: Кристиан Вигенин – международна дейност; Владимир Москов – местно самоуправление; Ирена Анастасова – публични политики; Атанас Зафиров – коалиционна политика.

Секретари са: Вяра Емилова – общи дейности; Христо Проданов – контрол по изпълнение на решенията на НС.

Членове на ИБ са: Асен Гагаузов, Бриго Аспарухов, Борислав Гуцанов, Боян Иванов, Георги Свиленски, Иван Иванов, Катя Георгиева, Крум Зарков, Манол Генов, професор Радослав Гайдарски, Стефан Бурджев, Стоян Мирчев, Стойко Танков, Трифон Панчев.

С явно гласуване Националният съвет на БСП прие предложеното от Корнелия Нинова ИБ със 136 гласа „за“, нула – „против“ и девет – „въздържал се“.

„Не само червената идея, но и изпепеляваща любов свързват две от младите лица на БСП. Кметът на Дряново Трифон Панчев е гадже със своя колежка – Петя Михалевска, която в края на септември влезе за втори път в Националния съвет на партията. Сексапилната социалистка беше избрана с най-голям брой гласове от квотата на младежката организация на партията. Двамата с кмета на Дряново са заедно от доста време, но предпочитат да не афишират връзката си. Въпреки това Петя и Трифон редовно се придружават един друг на различни политически и обществени изяви, но не си позволяват да демонстрират близките си отношения пред хората. Всичките им колеги обаче знаят за любовта им и в червените редици се коментира, че е въпрос на време двамата да вдигнат сватба. Партийните дела и кметските задължения за момента оставят личните им планове на по-заден план“, пише „Антени Бг“.

Самата Петя е дълбоко свързана със социалистите. Тя е дъщеря на един от знаковите червени политици от близкото минало – Димчо Михалевски. Кърджалиецът беше зам.-министър на регионалното развитие по време на Тройната коалиция. Двигател е на един от големите проекти в Кърджали – Водното колело. Отива си едва на 48 години.

„Антени“ уточнява, че приятелят на Петя Трифон Панчев зае кметския стол в Дряново след местните избори миналата година. Той победи на втория тур предишния кмет Мирослав Семов. Панчев е завършил право в Софийския университет и е бил член на Европейския атлетически съд към Европейската федерация по лека атлетика, занимаващ се с разглеждане на юридически спорове, свързани с ЕФЛА.

На снимката: Петя и Трифон

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0