Кандидат за депутат от ИТН иска Кърджали да има двама кметове – на града и на областта!

Кандидат за депутат от ИТН иска Кърджали да има двама кметове – на града и на областта!

Кандидат за депутат от „Има такъв народ“ (ИТН) предлага Кърджали да има двама кметове – един за града и един за насел


Кандидат за депутат от „Има такъв народ“ (ИТН) предлага Кърджали да има двама кметове – един за града и един за населените места от периферията.

„Предлагаме община Кърджали да бъде разделена на област Кърджали със собствен кмет и Областен съвет и град Кърджали със собствен кмет и Общински съвет при провеждането на избори за местна власт.

По този начин хората в град Кърджали ще бъдат представени от властта по-добре и проблемите на града ще бъдат решавани адекватно, бързо и ефективно без забавяне. Няма да бъдат размивани проблеми и бюджета за общината ще бъде изцяло за нея. Общинският съвет ще заседава за проблемите на града, а друг ще си бъде за областта. Кметът ще носи лична отговорност пред гражданите на Кърджали, а кметът на областта – пред останалите населени места. По този начин много от текущите проблеми на град Кърджали ще бъдат бързо, ефективно и качествено решени – инфраструктурни, екологични, икономически и други. Назначенията ще са разделени по обхват на отговорностите на различните кметове и съвети“, посочва Никола Стоев, който е седми в листата на ИТН в 9-и Кърджалийски Многомандатен избирателен район. Предложението е подписано и от неговия поддръжник Георги Дяков.

Припомняме, че разделянето на община Кърджали на две е стара инициатива на БСП. За последно социалистите настояваха за отделянето на село Перперек и прилежащите му населени места в отделна община през юни 2015-та.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0