Калканджиева трябваше да води листа в Кърджали

Калканджиева трябваше да води листа в Кърджали

127 са кандидати за депутати в 9-ти МИР Кърджали, но сред тях няма популярни имена от света на шоубизнеса и спорта, както е в други рег

127 са кандидати за депутати в 9-ти МИР Кърджали, но сред тях няма популярни имена от света на шоубизнеса и спорта, както е в други региони на страната. Дори сценарист на вечерното шоу на Слави Трифонов няма!

6-ата по красота в света Евгения Калканджиева е включена в листа на ВМРО в съседния Хасково, и то на задни позиции. Сред кандидатите за депутати на патриотичната формация е и съпругата на Андрей Слабаков актрисата Ернестина Шинова.

Бившата световна шампионка по шахмат Антоанета Стефанова е втора в листата на Слави Трифонов в 17-ти МИР Пловдив, тя е и почетен гражданин на града под тепетата от 2004 година.

Бившият треньор на националния отбор по футбол Димитър Пенев също се включва в политическата битка – той е шести в листата на коалицията  ВОЛЯ и НФСБ в 25 МИР София.

Освен Пенев, в листите на ВОЛЯ и НФСБ е и още една футболна легенда – носителят на „Златната обувка“ Петър Жеков, който е девети в листата на коалицията в 24 МИР София.

Популярният от летните протести генерал Димитър Шивиков, който е заемал място в листите на БСП и ВМРО на предишни избори, сега е в кандидат-депутатската листа на НФСБ и ВОЛЯ.

Не пропускат да заемат своето място в листите и две имена, придобили известност по време на коронакризата: доцент Атанас Мангъров, който води листите на АБВ във Варна и в 23-ти МИР в София, и проф. Андрей Чорбанов от  лабораторията по експериментална имунология към БАН, който води листите на „Има такъв народ“ във Велико Търново.

Трябваше и в Кърджали да има популярно име извън политиката. Някой свързан с футболния „Арда 1924“.

Всъщност, Калканджиева трябваше да бъде преместена не назад в листата, а на 50-тина километра по на юг, да бъде водач в Кърджали. Какво я свързва с Хасково? Докато към Кърджали има сантимент. През годините е организирала кастинги за модели и красиви момичета за участия в конкурсите за красота. Беше водеща и на спектакъла „Мис Родопи`2017“, което шоу се състоя в двора на Историческия музей в Кърджали.

Ерхан Алемдар

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0