Как оцени Ардино кметът на Димотика…

Как оцени Ардино кметът на Димотика…

Кметът на гръцката община Димотика Ромилос Хатзияноглу бе на посещение в Ардино. Той бе специален гост на първия Фестивал на чистите храни от Родопите

Кметът на гръцката община Димотика Ромилос Хатзияноглу бе на посещение в Ардино. Той бе специален гост на първия Фестивал на чистите храни от Родопите „Ардино 2021“.

Заедно с него бяха още заместникът му Вилякакис Параскевас и главният архитект на Община Димотика Николаос Заркадис.

Гостите от Гърция имаха среща с кмета на община Ардино инж. Изет Шабан. На нея бяха обсъдени възможностите за бъдещо ползотворно сътрудничество между двете общини.

Кметът на Димотика сподели изключително приятните си впечатления от региона. „За първи път посещаваме Ардино. Много чист, красив и зелен град. Щастливи сме да реализираме проекти с общината“, заяви Ромилос Хатзияноглу. Той покани кмета инж. Изет Шабан и екипа му да посетят град Димотика.

В момента по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България тече ремонт на участък от пътя до историческата забележителност Дяволския мост. Водеща организация е Община Ардино, а партньори са община Димотика и Археология Еврос, Гърция. По проекта се извършва реконструкция на калдъръмена пешеходна пътека до Дяволския мост. Изграждат се и две беседки в землището на село Дядовци, едната от тях ще е с чешма в населеното място.

Гюнер ШЮКРИ, Ардино

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0