Как Алековци изратиха аитуриентите си (снимки)

Как Алековци изратиха аитуриентите си (снимки)

Променливото пролетно време не попречи на изпълнената с много вълнуващи моменти церемония по изпращането на абитуриентите от Випуск 202


Променливото пролетно време не попречи на изпълнената с много вълнуващи моменти церемония по изпращането на абитуриентите от Випуск 2021 в Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“. С наричането: „По вода да ни върви!“ абитуриентите с възторг отброяваха изминалите 12 години от своето обучение.

Специални гости на тържеството бяха: Цвета Караянчева – председател на 44-то Народно събрание, Веселина Юрукова – председател на сдружение „Омега“ – Кърджали,  инж. Кремена Славова – ЗДУД на ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“, Даниела Велчева – експерт към Застрахователно дружество „Армеец“ – Кърджали (възпитаничка на ПГИ).

Директорът на гимназията  Мариела Попова поздрави абитуриентите и им пожела като истински алековци да вярват в себе си, да бъдат упорити и да постигат целите си. С топли думи към присъстващите се обърна и Цвета Караянчева, която окуражи младите хора да не спират да преследват мечтите си, защото само така животът е интересен и пълноценен. Областният управител Никола Чанев също не пропусна да им пожелае „На добър час!“ с изпратен поздравителен адрес.

Напълно очаквано „Първенец на випуск 2021“ стана талантливата Анна Пенчева от XIIБ клас, а званието „Изявен алековец“ получиха: Мелике Шабан от XIIА клас, София Димитрова и Таня Конникова от XIIБ клас, Даниел Дочев от XIIВ клас, Айсун Таир от XIIГ клас. Още много грамоти бяха раздадени на ученици, допринесли за издигане авторитета на гимназията.

За страхотното настроение допринесе и музикалният поздрав от Селин Асенова – солистка във вокална група „До-ре- ми“ към Център за подкрепа за личностно развитие – Кърджали.

Дванадесетокласниците поднесоха цветя пред паметника на своя патрон в знак на преклонение и благодариха на учителите си за тяхната всеотдайност и висок професионализъм. Младите хора обещаха, че ще носят с чест и гордост името АЛЕКОВЕЦ и ще използват пълноценно знанията и уменията, придобити в гимназията.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0