Какъв трябва да е депутатът от ДПС?… Като Илкнур Кязим

Какъв трябва да е депутатът от ДПС?… Като Илкнур Кязим

Какви депутати имаше ДПС едно време в Кърджали! Като кажеше Ремзи Осман или Ахмед Юсеин нещо и бум на първа страница във вестника. Не


Какви депутати имаше ДПС едно време в Кърджали!

Като кажеше Ремзи Осман или Ахмед Юсеин нещо и бум на първа страница във вестника. Не какъв да е вестник, не като сегашните – уж най-големи, а има-няма 10 000 бройки тираж, половината – брак!

400 000 души във всяко кътче на България на следващия ден четяха и знаеха, че има Кърджали, че има ДПС, че има балансьор в политиката, че има защитник на човешките прави в парламента. 

Минало. Свирен мач. Няма как да се повтори.

 

Национален всекидневник дори със 100 000 читатели никога няма да има, камо ли с 400 000. То национални сайтове няма с 400 000 уникални посетители, за фенове на хартиените новини има ли смисъл да се коментира.

Но това с депутатите може и да не е „отминало завинаги“.

Надежда за ДПС даде вчера кметът на Момчилград Илкнур Кязим. Тя и екипът й реагираха остро малко след изненадващото посещение на Бойко Борисов в Кърджалийско.

„Мостът за село Птичар в никакъв случай не е национален правителствен проект. Парламентарната група на ДПС и нейният председател Мустафа Карадайъ, както и предишните ръководства на Общината имат голяма заслуга за изграждането на мост за с. Птичар. Но явно целта на държаното в тайна посещение в района на министър-председателя, председателя на Народното събрание и представителя на държавата в Кърджали е евтин пиар в предизборно време. Инак не може да бъде обяснен факта, че за визитата не бяха уведомени представителите на местната власт“, се посочва в официалната позиция на Община Момчилград относно изграждането на моста към селото на Наим Сюлейманоглу.

Бойко Борисов спря там на връщане от Кирковско, където предната вечер извънредно, на осветление, бригада разкопа канал, за да може да бъде положена тържествено тръба в присъствието на министър-председателя и лидер на ГЕРБ.

Ако Младежко ДПС не беше спяща организация, нейни активисти можеха да посрещнат Бойко Борисов на строителния обект с плакати с надписи-акценти от изказвания на Карадайъ от парламентарната трибуна за управлението на ГЕРБ. Но рахатът в МДПС и сметкаджийското отваряне и затваряне на очите на шефовете му, мечтаещи за кметски и депутатски кресла, е друга тема.

 

Илкнур Кязим даде отговор на актуалния въпрос в дните на подреждането на кандидатските листи „Какъв трябва да бъде народният представител на ДПС?“.

Отпуснатите средства от правителството са крайно недостатъчни за довършване на моста. Общината ще осигури още 700 000 лева от местните приходи.

Наболелите проблеми на община Момчилград през последните години са доста, като част от тях са свързани с републиканската пътна мрежа и са ангажимент на държавата.

Община Момчилград приключва нулева година откъм държавна помощ за ремонтиране на пътища или решаване на други проблеми.

Три основни пътя в общината – Момчилград-Равен-Нановица-Гургулица-Зорница, Момчилград-Горско Дюлево – Подкова и първите 9 километра от участъка Момчилград-Крумовград  са в окаяно състояние и са опасни за движение. Въпреки това за преминаването по тези пътища се изисква платена винетна такса. Проблемите с републиканската пътна мрежа са били поставяни многократно пред Агенция „Пътна инфраструктура“, отговори няма.

„Ръководството на община Момчилград винаги се е ръководило от разбирането, че хората трябва да са равнопоставени, независимо дали живеят в столицата или в отдалечената планинска махала, където инфраструктурните проблеми са много повече. В 21 век всеки човек има нужда от нормални условия на живот – течаща вода, ток и пътна връзка до дома си. За съжаление в лицето на държавата сме свидетели на точно обратното разбиране. Малките общини и населени места се пренебрегват за сметка на големите градове, като средствата се отпускат по крайно несправедлив и безпринципен начин“, се посочва още в позицията на Общината.

Много неща се казват и между редовете…

 

Ако имаше повече реакции като тази, сега ДПС нямаше да се гъне под товара „Никой не ни/ги иска за коалиция“. Нямаше да ги има и хапливите закачки на другите основни играчи: „ГЕРБ и ДПС – заедно вчера, днес и утре“.

24rodopi.com

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0