Какво си казаха родопски кметове и кмет на 30 000 изселници от Родопите

Какво си казаха родопски кметове и кмет на 30 000 изселници от Родопите

Кметовете на Черноочене и Кирково-Айдън Осман и Шинаси Сюлейман, се срещнаха с управниците на турските градове Газиемир, Борнова и Кона

Кметовете на Черноочене и Кирково-Айдън Осман и Шинаси Сюлейман, се срещнаха с управниците на турските градове Газиемир, Борнова и Конак.

Обсъдено бе бъдещото сътрудничество между местните власти от двете страни. Набелязаха се съвместни цели за разработване и изпълнение на проекти в областта на административното управление, културата, туризма, спорта и регионалното развитие.

Кметът на Газиемир Халил Арда, който е с корени от смолянското село Могилица, отбеляза, че в поверената му община живеят множество изселници от България, от които над 30 000 от Родопите.

„Това споразумение е една инвестиция с огромно значение за развитие в областта на икономиката, социалния и културния живот, образованието и спорта“, подчерта кметът на Газиемир.

Айдън Осман и Шинаси Сюлейман благодариха на домакините за топлото посрещане.

Кметът на Кирково изрази задоволството си от посещението и подчерта, че повече от десетилетие имат приятелски взаимоотношения с Газиемир.

Община Газиемир е една от 32-те общини в гр. Измир, основана е през 1926 г.

В близост до нея се намира Ефес, Къщата на Дева Мария, Кушадасъ –дестинации, посещавани с интерес от хиляди чуждестранни туристи.

Исмет ИСМАИЛ

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0