Какво „Любовта не е“ според ученичка по икономика

Какво „Любовта не е“ според ученичка по икономика

В голямата зала на читалище “Обединение 1913” в Кърджали бе представен третият брой на списанието за общество, култура и ли

В голямата зала на читалище “Обединение 1913” в Кърджали бе представен третият брой на списанието за общество, култура и литература “Южно утро”. Още от първия си брой списанието е замислено да популяризира творчеството на младите таланти, да поощрява духовното им израстване, да обединява вдъхновението на младите хора с това на по-големите им събратя по перо, да развива творческите им стимули, които са най-прекият път към истинското познание.

Проявата е посветена на Дните на Кърджали и нейни организатори са Гражданско сдружение “Родопско утро”, Регионална библиотека „Н. Й. Вапцаров”, НЧ „Обединение 1913”. Свои творби прочетоха поети от Кърджали, Хасково и Момчилград.

В промоцията взеха участие с творчески рецитал някои от представените в третия брой на списанието млади автори от училища от град Кърджали. Сред тях бе и ученичката от ХII клас в ПГ по икономика „Алеко Константинов“ Анна Пенчева. Тя представи две свои стихотворения за любовта – „Любовта не е“ и „Само ако искаш“. „Само ако искаш“ е публикувано в третия брой на списание „Южно утро“, а с „Любовта не е“ Ани спечели второ място в конкурса за любовна поезия „Усещане за любов“, организиран от ОП „Детски и младежки дейности“, Димитровград.

С прекрасните си стихове Ани впечатли присъстващите и спечели аплодисментите на цялата аудитория. Пожелаваме й здраве и вдъхновение за нови творчески изяви.

24rodopi.com


COMMENTS

WORDPRESS: 0