Какви казуси решиха младите счетоводители…

Какви казуси решиха младите счетоводители…

Младите счетоводители от 10 клас на гимназията по икономика в Кърджали, които току-що се завърнаха  в училище след обучение в елек

Младите счетоводители от 10 клас на гимназията по икономика в Кърджали, които току-що се завърнаха  в училище след обучение в електронна среда,  отбелязаха професионалния празник на експерт-счетоводителите в България.

По този повод беше проведен открит урок, на който учениците показаха усвоените теоретични знания и практически умения. Десетокласниците заявиха амбициите си да учат, да се изявяват и доказват като счетоводители, изказаха своето признание към хората, които вършат работа, от която много други се страхуват, възприемайки я като дълъг и уморителен път през сложни данъчни и осигурителни закони, стрес, спазване на крайни срокове и наказателна отговорност за грешки.

На импровизирания празник, организиран от Христина Ванчева – учител по счетоводство, присъстваха Мариела Попова – директор на гимназията, Цветанка Крачунова – заместник-директор по учебната дейност, и учителите по икономически дисциплини. Гости и ментори на бъдещите счетоводители, които им помагаха при решаването на счетоводни казуси и задачи, бяха Любомира Сендова – счетоводител с богат професионален опит и гл. ас.  Детелина Дончева – преподавател във филиала на ПУ „Паисий Хилендарски“.  В края на часа те поздравиха гимназистите за показаните знания и им пожелаха да бъдат здрави, упорити и целеустремени по пътя, който са поели.

24rodopi.com

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0