Кабинетът „Слави“ с живот до… втория мандат на Радев

Кабинетът „Слави“ с живот до… втория мандат на Радев

Наглед шокиращо, неочаквано. Коалицията с други две партии не носи мнозинство, но сме готови да управляваме сами. За да видите всички кой как ще

Наглед шокиращо, неочаквано. Коалицията с други две партии не носи мнозинство, но сме готови да управляваме сами. За да видите всички кой как ще гласува в парламента за вашите проблеми.

Горе-долу в този ред на мисли Слави Трифонов обяви, че „Има такъв народ“ вече е готова да поеме властта. Списъкът с министри също е налице.

Кабинетът ще има къс живот. Ясно е. Някъде докъм нова година. Само да минат президентските избори…

Задкулисие?! Колко да издържи с 60-70 депутата?!

Мирише по-скоро на синхрон, носи се във въздуха от доста време. По оста Трифонов-Радев. Дори само в ласкателството за служебните министри и опитът някои да станат постоянни.

На избирателя му трябва почивка, на Радев – въздух. Заради следващия полет. А той е през октомври. Нормална кампания преди евентуален втори мандат. През това време пък не е ясно какви „кирливи ризи“ ще наизвадят новите шефове в министерските кабинети, оставени от предишните и колко ще се срине доверието при следващия вот.  А той ще последва, след президентските избори. 

Логиката на нелогичното решение „Чета от 70, но не ми дреме“ сочи само едно – спокойствие за Радев за втори мандат, избори напролет и пълно мнозинство в коалиция с Христо и Мая.

Всичко останало е безсмислена донкихотовщина.

Има време – и за размисли, и за море, и за наблюдения, а и за пришиване на позитиви и негативи към „съвестта и морала“.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0