И 5-имата кърджалийски депутати – управляващи!!!

И 5-имата кърджалийски депутати – управляващи!!!

Посланията на избирателите на 11 юли бяха ясни, днес в парламента ги „прочетоха“ едно към гьотере. Произволно, неточно, „както им отърва" на 6-т

Посланията на избирателите на 11 юли бяха ясни, днес в парламента ги „прочетоха“ едно към гьотере. Произволно, неточно, „както им отърва“ на 6-те парламентарни сили. Въобще, получи се нещо от рода на „Интереса клати феса“. Но такава е 30-годишната българска демокрация – до изборите едно, след изборите – спасяваме България!

Нейсе! Така е било, така и ще бъде. Който не е свикнал – нека все да му е първия път, нека го боли!

За отбелязване е отражението на голямата политика в локалното огледало – за първи път всички депутати от 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район по всяка вероятност ще се окажат… управляващи!? Ако денят си личи от заранта, всеки един от 5-имата депутати (4-ма от ДПС и 1 от „Има такъв народ“)  от Кърджалийско може да се нарече управляващ след около две седмици, когато се очаква да има и редовно правителство. 137 депутати от „Има такъв народ“ (ИТН), „Демократична България“, „Изправи се! Ние идваме“ и ДПС днес гласуваха „За“ новия председател на парламента – Ива Митева от ИТН.

137 гласа и за новото правителство!? Което правителство със сигурност няма да продължи политиката на пасивно превръщане на регион Кърджали в лошо място за живеене.

24rodopi.com

На снимката: Днес се проведе първото заседание на 46-то Народно събрание. След края на заседанието депутатите си направиха обща снимка, съобщи БТА. Но голяма част от новите депутати отказаха да застанат пред камерите

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0