И прокуратурата потвърди новината на 24rodopi.com: Пожарникар е шофирал дрогиран, в колата му – наркотици!

И прокуратурата потвърди новината на 24rodopi.com: Пожарникар е шофирал дрогиран, в колата му – наркотици!

36-годишен пожарникар е шофирал дрогиран лек автомобил, в който са открити наркотици. Новината на 24rodopi.com бе потвърдена от прок

36-годишен пожарникар е шофирал дрогиран лек автомобил, в който са открити наркотици. Новината на 24rodopi.com бе потвърдена от прокуратурата.
Под ръководството на Районна прокуратура-Кърджали се провежда разследване срещу Д.Т., на 36 г., държавен  служител – орган по пожарна безопасност и защита на населението в РДПБЗН – Кърджали, за престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК, както и за престъпление по  чл. 354а, ал. 3, т. 1 от НК, се посочва в прессъобщението на държавното обвинение.
С постановление на разследващия орган от 1 юни 2020 г. Д.Т. е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 343б ал. 3 от НК – за това, че на същата дата е управлявал моторно превозно средство –  лек автомобил, след употреба на наркотични вещества.
С постановление на разследващ орган от 02.06.2020 г. Д.Т. е привлечен като обвиняем и за престъпление по чл. 354а, ал. 3,т. 1 от НК – за държане на високорисково наркотично вещество – марихуана, открита в лекия автомобил. По отношение на него е взета мярка за неотклонение гаранция в пари в размер на 1000 лева.
По делото се провеждат разпити на свидетели, предстои назначаването на съдебна физико-химична експертиза, която да установи вида на приобщено  веществено доказателство, което е тествано с  наркополеви тест, реагирал на марихуана, както и назначаването на съдебна химическа експертиза в НИК за установяване на наличие на наркотични вещества в кръвта на водача.
Досъдебното производство е взето на специален надзор в Окръжна прокуратура – Кърджали.
24rodopi.comCOMMENTS

WORDPRESS: 0