ИТН: Най-уродлива злоупотреба с власт, вече имаме и „Караянчева гейт“

ИТН: Най-уродлива злоупотреба с власт, вече имаме и „Караянчева гейт“

„Случващото се в последните часове доскоро изглеждаше немислимо. Разкрития, като обявените от министър Рашков днес, оставаха само обществена тайна. Пр

„Случващото се в последните часове доскоро изглеждаше немислимо. Разкрития, като обявените от министър Рашков днес, оставаха само обществена тайна. Представителите на една партия, до такава степен са се вкопчили във властта си, до такава степен са загубили мяра в действията и думите, че днес да сме свидетели на най-уродливите форми на злоупотреба с власт и влияние“.

Така коментираха последните скандални разкрития в региона от структурата на „Има такъв народ“ в Кърджали.

„Защитата на демокрацията, към която кандидатът на същата тази партия призова избирателите в Кърджали, е в пълна диаметрална противоположност с изнесените факти – натиск, заплахи и машинации. След сигнала за обаждане на г-жа Караянчева към полицейски шеф в Кърджали, в което тя открито го е заплашила с уволнение, ако не спре действия по отношение на служители на ДГС, които са активисти на ГЕРБ и са търгували дърва за огрев срещу вот, се пораждат следните въпроси:

-От кога е работела тази схема?

-Уволнявани ли са служители, които са отказвали да прикриват или да участват в подобни порочни практики?

-Търговията с вот в ДГС изолиран случай ли е? В кои други държавни дружества е мултиплицирана схемата?

-Професионализмът или партийното послушание са били водещи при кадровата политика на ГЕРБ?

-При установените нередности, Главният прокурор ще поиска ли снемане на имунитета на г-жа Караянчева?

– След скандалите „Ало, Ваньо“, „Апартамент гейт“, „На тоя да му размажа физиономията“, „Мата Хари“ и сега „Караянчева гейт“, колко още трябва да търпим, за да се убедим – време е за друго!“, коментират от „Има такъв народ“.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0