Италианец спечели шахматния турнир, организиран от Община Кирково

Италианец спечели шахматния турнир, организиран от Община Кирково

Инженер от Италия, който от 3 години живее в Кърджали и е женен за българка, спечели турнира по бърз шах, организиран под патронажа на


Инженер от Италия, който от 3 години живее в Кърджали и е женен за българка, спечели турнира по бърз шах, организиран под патронажа на кмета на община Кирково Шинаси Сюлейман. Турнирът се проведе на 23 май (неделя) от 10.00 часа в ресторант „Елит“ в Кирково по швейцарската система в 7 кръга с контрола 15 минути + 5 секунди добавено време за ход.

Италианецът Лучано Караро се пребори за първото място с 6,5 точки сред общо 26 участници предимно от областта, но и от вътрешността на страната. Той спечели 6 партии и направи едно реми. На второ място се класира Кямран Билял от Крумовград с 5,5 точки а на трето остана Алпер Кешев от ардинското село Бял извор с 5 точки.

На победителите бяха връчени купи и медали, както и парични награди за призовите три места: 150 лева за първо, 100 лева за второ и 50 лева за трето място.

Най-възрастният участник – 78-годишният Милко Табаков от кирковското село Дружинци и най-младите  участници: 8 годишният Алиберат Али от село Китна, 10-годишният Онур Али от село Китна и 15-годишният Здравко Караджов от Кърджали също бяха наградени с по 25 лева.

На снимките: Победителите Лучано Караро, Алпер Кешев и Кямран Билял (от ляво на дясно). Атмосферата преди първата партия. Крайното класиране

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0