Истории от Възродителния процес на сцената в Кърджали

Истории от Възродителния процес на сцената в Кърджали

Пиесата „Назови ме с моето име“ развълнува публиката в театъра в Кърджали със спомени от мрачното болезнено време на срамни

Пиесата „Назови ме с моето име“ развълнува публиката в театъра в Кърджали със спомени от мрачното болезнено време на срамния акт на т. нар. „Възродителен процес“.

Режисьорът Благой Бойчев е създал спектакъла в съавторство със Здрава Каменова и Наталия Цекова и е по истински истории на хора, чиито имена са били принудително сменени.

Спонсори на пиесата бяха кметът на Община Кърджали д-р инж. Хасан Азис и евродепутатът Илхан Кючюк. Тя е базирана на книгата на проф. Христо Кючуков и Сибел Солак, в която се пресъздават разкази на хора, изживели възродителния процес.

„Хубаво е да се знаят историите за Възродителния процес, защото това ни прави по-откровени. Те не ни отдалечават, а ни правят по-мъдри“, заяви след края на спектакъла кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис.

Сред присъстващите бяха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателите на общинските съвети в Ардино, Джебел, Момчилград и Черноочене, зам.-кметове на общини. Тук бяха още народният представител в 44-ото Народно събрание Адлен Шевкед,  областният лидер на Младежко ДПС Байрам Байрам.

Присъстващите спазваха противоепидемичните мерки и дистанция.

Гюнер ШЮКРИ, община Ардино

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: