Испанец се озова в наше село и си тръгна с присъда

Испански студент влезе нелегално в България, а посещението му приключи с условна присъда от съда в Крумовград.Младият мъж бил спипан от


Испански студент влезе нелегално в България, а посещението му приключи с условна присъда от съда в Крумовград.

Младият мъж бил спипан от гранични полицаи в района на село Аврен. Той бил зад волана на бус, а при задържането обяснил, че обикалял из Балканите, за да прави проучвания.

Мъжът следвал антропология и бил в съседна Гърция.

Съдът в Крумовград му наложи 3 месеца „лишаване от свобода“, но отложи наказанието с 3-годишен изпитателен срок.

Това не е първият случай на заблудени чужденци край крумовградското село Аврен, което отстои само на 4 километра от границата с Гърция.

„Мислехме, че сме влезли в Турция!“. Това обявиха пред разследващи британски граждани, заловени от Гранична полиция при незаконно преминаване на границата ни.

Тримата мъже бяха заловени м.г. в района на Аврен. Британците преминали от Гърция в България в района на 115 гранична пирамида.

Поданиците на кралицата посочили пред разследващите, че пътуването им било с благотворителна цел. Крайната им точка обаче била Република Турция. Според показанията им в съда, те си помислили, че преминават на територията именно на съседната ни държава.

В съда стана ясно, че професиите им са архитект, инженер и мениджър. Британците излязоха от съда в Крумовград с присъди след споразумение с прокуратурата. И тримата получиха по 4 месеца „лишаване от свобода“, чието изтърпяване бе отложено с 3-годишен изпитателен срок.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0