Инфекциозното в Кърджали е пълно!  И болниците в Момчилград и Крумовград се включват в борбата с Ковид-19!

Инфекциозното в Кърджали е пълно! И болниците в Момчилград и Крумовград се включват в борбата с Ковид-19!

Легловата база в „Инфекциозно отделение“ на Многопрофилната болница „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали, където се


Легловата база в „Инфекциозно отделение“ на Многопрофилната болница „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали, където се лекуват пациентите с  коронавирус е изчерпана, твърди завеждащият д-р Магдалена Маринова.

“Отделението е пълно, капацитетът е изчерпан. В мига, в който успеем да изпишем някой, веднага приемаме друг пациент“, съобщи д-р Маринова.

„Не може да реагираме по този начин. Да чакаме да напълним Кърджали и да почнем да разкриваме. Защо? Ние в момента събираме целия регион. Идват от Крумовградко, идват от Момчилградско, от Ардино. Утре идва пациент от Кърджали, аз няма къде да го сложа“, коментира доктор Маринова по повод изчерпаната леглова база в Инфекциозно отделение.

В същото време скочи и броят на новозаразени в областта. Те вече са 42-ма. В тази връзка от Областния кризисен щаб взе решение: С решение на Щаба общинските болници в Момчилград и Крумовград също ще започнат прием на пациенти с COVID-19, тъй като легловият капацитет на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ е на изчерпване.

Според областния управител Никола Чанев в болниците в Ардино, Крумовград и Момчилград може да разкрият по 10 легла в борбата с ковид 19. В момента в Инфекциозно отделение в МБАЛ“Д-р Атанас Дафовски“ се лекуват 20 души, 3-ма са в интензивния сектор, около 200 са на домашно лечение.

60% от тестовете са положителни, заразени настояват да се лекуват в болница! – четете тук

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0