Инспекцията: Ремонти на водопровода в три села, срокът е година

Инспекцията: Ремонти на водопровода в три села, срокът е година

Кметът на Ардино инж. Изет Шабан направи инспекция  на строително-монтажните дейности по изпълнение на проект „Рехабилитац

Кметът на Ардино инж. Изет Шабан направи инспекция  на строително-монтажните дейности по изпълнение на проект „Рехабилитация на водопроводна мрежа в с.Бял извор, с.Брезен и с.Ябълковец, в община Ардино“, съобщиха от Общинската администрация.
Проектът е финансиран от Държавен фонд „Земеделие“.
Кметът първо посети Брезен, където е предвидено да бъде подменена част от съществуващия водопровод, намираща се извън горските  терени, както и на водопроводите до махалите Потайник и Босилково. След това посети и Ябълковец, където е предвидено да се подмени част от съществуващата водопроводна мрежа, а именно тръбопроводите. Констатирано бе, че и в двете населени места строителните работи вървят с ускорени темпове. Проектът е на обща стойност 4 611 882 лева.  Главната му цел е подобряване на техническата инфраструктура и създаване на оптимална жизнена среда на райони с установен воден стрес и лошо качество на питейната вода в община Ардино. Крайният срок за изпълнение на проекта е 29 юни 2021 г.
24rodopi.com 

COMMENTS

WORDPRESS: 0