Имунологът доцент Чорбанов: Строгите мерки няма да помогнат!

Имунологът доцент Чорбанов: Строгите мерки няма да помогнат!

Строгите мерки няма да помогнат- в това е убеден имунологът доц. Андрей Чорбанов от Българската академия на науките. Той обяви в ефира

Строгите мерки няма да помогнат- в това е убеден имунологът доц. Андрей Чорбанов от Българската академия на науките. Той обяви в ефира на бТВ, че държави като Испания, които са затворили всичко, нямат сериозен спад на смъртността. За разлика например от Швеция, която е по-либерална.

„Тук не става дума за партизанщина, само и само да сме против. Не смятам, че затварянето ще спре контактите. Никой не твърди, че няма пандемия, че няма починали. Но въпросът е, че точно тези мерки няма да ограничат вируса“, коментира той.

„Смятам, че здравната система трябва да бъде много по-добре организирана. Аз силно се надявам, че голяма част от тези мерки няма да бъдат приети“, заяви още Чорбанов.

По повод ваксината специалистът каза, че тя ще е предимно за рисковите групи. Имунологът обясни, че ваксина няма. Готовите вече не са минали през всички етапи.

„Ако бъдат регистрирани, ще бъдат през сериозни компромиси. Тази ваксина, която се прави в момента, няма да е готова. Ще видите, че толкова скоро ваксина няма да има както се говори. Ще видите, че ще се ваксинират хора, които ще подпишат, че са наясно, че ваксината не е минала всички етапи“, обясни специалистът.

По думите му България не е готова да закупи ваксините и да ги съхранява.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0