Имам от Истанбул пристигна за Рамазан в Ардино

Имам от Истанбул пристигна за Рамазан в Ардино

40-годишният имам-хатиб Ибрахим Гьореген от Истанбул ще води Теравих и ще четe Мукабеле в ардинската джамия по време на свещения месец

40-годишният имам-хатиб Ибрахим Гьореген от Истанбул ще води Теравих и ще четe Мукабеле в ардинската джамия по време на свещения месец Рамазан. Той е изпратен в града под Белите брези от Турция по покана на Главното мюфтийство. Благодарение на доброто сътрудничество гостуването на духовници между двете съседни държави вече е дългогодишна традиция.

„За първи път идвам в България. Ардино е много красив, чист и зелен град. А местните хора са много топли и гостоприемни. Много съм впечатлен от джамията и издигащите се две минарета в центъра на града. Джамията съчетава традиционната Селджукска архитектура“, заяви Ибрахим Гьореген. Той подчерта, че е дошъл в България по време на свещения месец Рамазан в знак на добрите отношения между двете съседни институции. „Изненадан съм от факта, че на Балканите братята-мюсюлмани не са забравили вярата си, своя език, традиции и обичаи“, каза още Гьореген.

Гюнер ШЮКРИ, Ардино

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0