Илхан Андай по ТВ Европа: "Има такъв народ" могат да спечелят изборите, Цветанов очаква "отблагодаряване" от кметовете"

Илхан Андай по ТВ Европа: "Има такъв народ" могат да спечелят изборите, Цветанов очаква "отблагодаряване" от кметовете"

За да се съберат 200 000 души на площада и протестът да успее, слоганът трябва да е "Не идвай с мечти за парламентарно място, а дове

За да се съберат 200 000 души на площада и протестът да успее, слоганът трябва да е „Не идвай с мечти за парламентарно място, а доведи 100, 200, 300, 1 000 души“, коментира журналистът от 24rodopi.com

Социологията показва, че над 60% от народа подкрепя протестите. Към момента енергията на улицата е намаляла, реално има „малко улица, много сметки“. Затова „теренът на атаката“ срещу Бойко Борисов се премести в Европарламента и европейските медии.

Това коментира в студиото на ТВ Европа Илхан Андай от 24rodopi.com. Той посочи, че на „Отровното трио“ трябва да се признае това, което направиха за протестите, но около организаторите напоследък гравитирали твърде много хора с мисъл за кариерно развитие. За да успеят протестите, новият слоган трябвало да гласи: „Не идвай с мечти за парламентарно място, а доведи с теб 100, 200, 300, 1 000 души“. Само по този начин на площада можело да се съберат 200 000 души, по алгоритъма за успеха, и протестът да постигне целите си.
Според Андай, в момента всички – и властта, и опозицията, се държали така сякаш тайно се споразумели всеки да има право да се „прави на луд“, но да се спазва някаква хигиена в отношенията, за да може когато му дойде времето, на народа да се обясни защо се правят нелогични коалиции.
Според неговата прогноза, ГЕРБ, БСП и „Има такъв народ“ се движели пакетно в социологическите прогнози, но партията на Слави Трифонов можела да завърши на първо място. Но всичко зависи от това какви хора ще има в кандидатските листи на „Има такъв народ“ на парламентарните избори, и доколко новата формация ще съумее да „покрие“ всички секционни комисии в страната със свои стойностни хора, за да не се допуснат фалшификации. „Ако това не се направи, много важно, че на старта имаш 15%. Без покритие на секциите, може само да се постигне национален рекорд по недействителни бюлетини“, каза Андай.
Цветан Цветанов трудно ще мине над 1% с партията си, защото той носи негативите на управлението. Че е активен в медиите не му гарантира нищо, защото харизма не се купува. Бил е лошото ченге в един отбор с Борисов, няма как с подкрепата на протести да получи необходимата подкрепа за новата си партия. Андай каза, че Цветанов ще вреди на ГЕРБ и Борисов и зависи до каква степен е изпълнявал ролята на „Касим Дал в ГЕРБ“ със създаването и контролирането на структурите по места. Той разкри как бивши и настоящи кметове на ГЕРБ могат да се „отблагодаряват“ на Цветанов за доброто партньорство през годините. „През годините Златоград, управляван от кмет на ГЕРБ, получаваше много пари. И това благодарение на добрата съвместна работа на Цветанов и кмета. Сега е дошло времето Цветанов да иска това, което смята, че му се полага – подкрепа. И това не е само Златоград, умножете го по 100. Дори парите за някои от общините на ДПС минаваха през Цветанов“, каза Андай и прогнозира, че Цветанов няма да влезе в парламента, но от кампанията му ще се възползват други политически сили.
Позитивният, интересният човек в партията на Цветанов е зам.-председателят Павел Вълнев, каза Андай.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0